Telekgerendás
Önkormányzati hivatalHétszínvirág Óvoda és BölcsődeJátszótérEgészségházLélekharangMillecentenáriumi emlékligetMűvelődési HázEvangélikus templom
Kezdőlap
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben

Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Gólyák érkezése községünkbe

2018. április 12.

Április közepe van, ebben az időszakban általában már elfoglalták fészkeiket a békési gólyák, de a 2018. év ebből a szempontból rendhagyó volt. Az idei tavasz gyors felmelegedési szakaszait éppen ilyen gyors lehűlések követték. Ez az időjárási hullámzás egy kicsit megzavarta a gólyákat, a madarak a vonulásuk során időről időre megtorpantak, várták az igazi tavasz megérkeztét. A naptár szerint érkező madarak lassan egy hónapja megjelentek a fészkeiken, de több madár a mai napig várja még a párját. Jelenleg a megyében több fészek is üresen áll, de amennyiben minden feltétel adott a biztonságos fiókaneveléshez, kedves madaraink jó eséllyel napokon belül elfoglalják majd fészkeiket szerte a vidéken, tájékoztatta hivatalunkat Boldog Gusztáv a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa.

A meleg déli széllel valószínűleg hamarosan meg fog érkezni a Telekgerendási gólyapár másik tagja is, tudtuk meg Forgács Balázstól a nemzeti park őrkerület vezetőjétől.

Mint a galériában is látható mindkét fészek készen áll arra, hogy a hazaköltöző madarak elfoglalják. Az előző évekhez hasonlóan nagy figyelemmel kísértük a gólyák sorsát és szeretetünket kifejezve az alábbi nevekkel tiszteltük meg az állatokat: Teleki Károly és Teleki Karola :).

Köszönet szeretnénk mondani a NKM Áramszolgáltató szakembereinek, akik lehetővé tették a fészkek közelebbi megtekintését.

A képgalériát ide kattintva érhetik el.

© 2019 - telekegerendas.hu