Telekgerendás
EgészségházHétszínvirág Óvoda és BölcsődeEvangélikus templomMillecentenáriumi emlékligetMűvelődési HázLélekharangJátszótérÖnkormányzati hivatal
Kezdőlap
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények]
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben

Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat


Ismét bagolymentés községünkben – kéményből a szabadba.

2017. június 28.

Egy Petőfi utcai családi ház kéményéből mentettek meg egy fiatal kuvik baglyot. A lakók arra lettek figyelmesek, hogy a kéményből vergődő hang hallatszik és rögtön a madár segítségére siettek. A kéményből kimentett – meglehetősen összekormozódott – állatot dobozba helyezték, és behozták a hivatalba, bízva abban, hogy a korábbi madármentéshez hasonlóan ezen az állaton is tudnak majd segíteni. Ismét megkerestük a Körös-Maros Nemzeti Park szakemberét Boldog Gusztávot, aki azt tanácsolta vigyük vissza a madarat a találás helyére, és helyezzük el egy fára, mert a szülők meg fogják találni.

Javaslatát megfogadva az állatot a Petőfi utcán egy kertbe vittük, ahol az elengedés a vártnál jobban sikerült: a bagoly megérezvén a szabadságot, visszarepült a természetbe. Az állatról készült fotók és a videó az oldal alján található. Az eset kapcsán megtudtuk ez az állat nagyon intelligens és hasznos, egeret, pockot, cserebogarat fogyaszt és fokozottan védett fajról van szó. Jellemző rá, hogy a kémény szélén ül, ezért „kéménymászkáló” madárnak is nevezik.

A képeket és videót készítette, a madarat szárnyára bocsájtotta Saliga Adrienn.© 2018 - telekegerendas.hu