Település


____________________________________________________________________________________________

 

Hírek
beol - Helyi hírek
Önkéntesek újították fel a játszóteret
Közösségi munkával önkéntesek újították fel, festették újra a mezőberényi Medvefejes-tó melletti játszóteret szombaton délután, illetve kora este. A munkálatokban mintegy tizenöten segédkeztek.

Röpi EL: magabiztosan vertük a grúzokat
Győzelemmel folytatta szereplését az Európa Ligában a magyar női röplabda-válogatott, amely vasárnap a grúzokat verte magabiztosan Békéscsabán.

NB III: vereséggel kezdett az Előre II.
A meccs előtti vihar alaposan feláztatta a gyepszőnyeget. A mezőnyben aktívabban kezdett az újonc hazai alakulat, ennek ellenére egy védelmi kihagyásukat szűk negyedóra után góllal büntette az Előre II.

Tűz: lakhatatlanná vált egy ház Medgyesegyházán
Tűz keletkezett egy medgyesegyházi tanyán vasárnap este, ahol egy melléképületnek, és egy garázsnak a tetőszerkezete is leégett. A tűz a főépületre is átterjedt.

Baji Balázs olimpiai szintet futott
A magyar élversenyzők jó eredményekkel várják az országos bajnokságot

CsaKK szelfizz nyáron!
Tovább tart a Csabagyöngye szelfi játéka a Csabai Nyár főtéri eseményeihez kapcsolódva. Értékes nyereményekkel díjazzák a legtöbb szavazatot kapó képeket, és külön értékelik a legkreatívabb fotót is. Még augusztus 20-án is érdemes lesz fotókat készíteni és beküldeni. (x)

Obeliszk a hősi halottaknak
Az első világháborúban résztvevő békéscsabai 101-es gyalogezredre emlékeztek szombaton a megyeszékhelyen. A Szabadság téren lévő obeliszk 963 hősi halottnak állít emléket, és szinte napra pontosan 92 éve, 1923. augusztus 5-én avatták fel, Belanka Mihálynak köszönhetően.

Vizes élmény fellépőkkel
A vizes élmények mellé színpadi produkciókat is kínálnak minden szombaton a gyopárosi fürdőzőknek.

Reviczky Gábor is megvillantotta halfőző tudományát
Tucatnyi csapat részvételével rendezték meg a hagyományos halászlé- és halételkészítő versenyt szombaton a gyulai várnál található csónakázótónál. A programon jelen volt a nagy horgásznak számító Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész is, aki dunai halászlevet, illetve egészen pontosan dunai hallevet főzött.

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni a hatos lottón
Telitalálatos szelvény ezen a héten sem volt.

Motoros konvoj dübörgött át Békésen
Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az immáron nyolcadik Békési Motoros Találkozót a hétvégén, péntektől vasárnapig Dánfokon.

Idén is megnyitottt a Csuta Művésztelep
Az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött az immáron huszonötödik Csuta Művésztelep szombaton délután Békésen, a Bolyai utcai alkotóházban.

Egygólos magyar vereség a bronzmérkőzésen
A vasárnapi bronzmérkőzésen a svédek ellen az első félidő nagy részében vezetett a magyar junior női kézilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon, majd a svédek fordítottak, ám a félidő 11-11-es döntetlennel zárult. Szünet után a svédek vezettek két góllal, majd a mieink egyenlítettek.

Elkápráztatta a zsűrit a mezőberényi szépség
Szombaton este immár harmadik alkalommal rendezték meg a Kunország Szépe elnevezésű szépségversenyt Kisújszálláson, amelyen elsöprő győzelmet aratott a 19 éves mezőberényi Mihala Rebeka.

Marad a Tisza-kastélyban az általános iskola
Noha korábban úgy volt, hogy már idén szeptemberben kiköltözik Geszten az általános iskola a Tisza-kastélyból, amit korábban a magyar állam megvásárolt az önkormányzattól, a tanulók még maradnak: nem készült el ugyanis az intézmény vadonatúj épülete, sőt, még el sem kezdték ténylegesen a beruházást.

Halra Szarvas! - fókuszban az egészség
Piknikeztek a szarvasiak a teplomtéren szombaton. A házigazdák, a Szarvas Város Barátainak Köre Gyermekeink egészségéért címmel hívta, várta rendezvényére a résztvevőket. A hálás közönség tagjai (gyerekek, családok, baráti társaság) pedig szívesen kapcsolódtak be a programokba. Negyedik éve fognak össze a civilek, hogy eltöltsenek a szarvasiakkal egy nagyon tartalmas délutánt.

Vadászgépektől lesznek hangosak az éjszakák
Éjszakai repülésre készülnek a kecskeméti repülőbázis pilótái, akik négy napon át gyakorlatoznak majd többek között Orosháza és Szarvas felett is.

Lakat kerül egy általános iskolára Békés megyében
Lakat kerül Biharugrán az általános iskolára - tudta meg lapunk helyi forrásból. A felső osztályos diákok már eddig is a Hajdú-Bihar megyei Magyarhomorogon tanultak. A szülőket nemrég értesítették arról, hogy szeptembertől az alsó évfolyamosoknak is utazniuk kell. A hírt megerősítette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

Piálnak, őrjöngenek, pisálnak
Különösen a nyári időszakban okoz sok bosszúságot a köztéri italozás és annak számos „mellékhatása”. Akik felöntenek a garatra, gyakran dajdajoznak, énekelnek, miközben mások aludnának, az összetört üvegek együtt járnak a hétvégi bulikkal, és persze az sem ritka, hogy többen a közterületeken könnyítenek magukon néhány sör vagy feles után.

Három balesettel indult az augusztus
Békés megyében szombaton három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2015. augusztus 3.
Hétfő
Hermina

A Nap kel 04:34-kor,
nyugszik 19:19-kor.
Holnap Domonkos, Dominika napja lesz.
Katonai pálya
Teleki Hírek
Időjárás
Magyar Államkincstár
Közadatkereső
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 35
· Legújabb tag: sweetyarora2111
Képek