Település


 

 

Hírek
beol - Helyi hírek
Lángra kapott egy orosházi melléképület
Kigyulladt egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű melléképület vasárnap délelőtt Orosháza külterületén, a Kiscsákó tanyán.

A megye I. hétvégéje
Komlósi óriás lépés a bennmaradás felé; az első osztályú tagságába kerülhet a hét végi fiaskó az Eleknek és a Dévaványának.

Hajléktalan bántalmazott hajléktalant
A Békéscsabai Rendőrkapitányság május 28-án bűnügyi őrizetbe két békéscsabai férfit, akik egy hajléktalan társuktól pénzt vettek el, majd egyikük bántalmazta.

Gőzerővel készül a Macskajátékra Fodor Zsóka
A Békéscsabai Jókai Színház színésznője, Fodor Zsóka most töltötte be hetvennegyedik születésnapját.

Románia felől is jönnek a bevándorlók
A kerítést megkerülve, Románia felől is érkeznek bevándorlók Magyarországra. Közben Horgosnál sem szűnik a nyomás.

Élre állt az Orosháza
A második félidőben az Orosháza szabályos rohamot indított, az így szert tett előnyt pedig meg is tartották a játék végéig.

Csak a Jokeren volt telitalálat
A következő játékhéten még hízókúrán lesz az ötös, így 670 millió forintra emelkedik majd a főnyeremény.

Ezek a teendők, ha kisállattal utazna külföldre
Külföldi utazás előtt érdemes időben tájékozódni a háziállatokra vonatkozó előírásokról - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állat-egészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán szombaton.

Megosztott Biharugra, szükség van-e időközi választásra
Időközi önkormányzati választások lesznek július végén Biharugrán, miután feloszlatta magát a képviselő-testület. Az okok között szerepelt az is, hogy a közfoglalkoztatási programban szabálytalanságokat véltek felfedezni. A helyiek egy része szerint nem úgy ment a projekt, ahogy kellett volna, a másik része szerint viszont „kamu az egész”.

Mintha most gurult volna ki a gyárból
Úgy csillog-villog a zsadányi Pántya Imre garázsában a Duna oldalkocsis, 1962-es, tehát immár több mint fél évszázados T5-ös Pannónia, mintha most jött volna ki a gyárból, mintha most gurult volna ki a szalonból. Mint mondta, szereti azokat a dolgokat, amiket egykor Magyarországon gyártottak, a veterán járgányokat, így jött az ötlet, hogy restaurál egy motorkerékpárt.

Az első kisgólyák már kikeltek a tojásból
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén több mint ötszáz gólyapár fészkel, a legtöbb a Kis-Sárréten és a Körösök-völgyében. Az első fiókák a legtöbb fészekben már kikeltek.

Ötkarikás totó
A legutóbbi, 2012-es londoni olimpia volt a 30. az ötkarikás játékok sorában. Stílszerűen 30 részes olimpiatörténeti sorozatot indítottunk lapunkban, mely Békés megye legsikeresebb sportembereinek állít emléket, legemlékezetesebb pillanatait idézi fel. Minden 4. rész után egy játék következik, a kérdésekre a megjelent írásokban találnak feleleteket. A játék során értékes díjak nyerhetők. A végső győztesek ismert sportolók, olimpiai bajnokok aláírásával ékesített relikviákkal gazdagodhatnak.

Ilyen volt, majd ilyen lett a csabai vasútállomás
Emlékszik még, milyen volt három évvel ezelőtt a felújításra váró vasútállomás a megyeszékhelyen? Nem szívesen gondol vissza rá, igaz?

Idegenek és szellemek lepik el a mozivásznakat a nyáron
Újfent idegen civilizációk próbálják leigázni a Földet, visszatér Jason Bourne, pár héttel később pedig a mostanság reneszánszát élő filmes rebootok két újabb, ám remélhetőleg kevésbé elfuserált végtermékére csodálkozhatunk majd rá: jönnek a női szellemirtók és a menet közben disneysített Tarzan is. Összegyűjtöttük a nyár szerintünk legígéretesebb mozijait.

Súlyosan megsérült az elütött kerékpáros
Békés megyében május 27-én az Orosháza és Kaszaper közötti úton történt halálos közúti közlekedési baleseten kívül egy személyi sérüléssel járó ütközésről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Oxigénpalackkal támadt rá a beteg egy ápolóra
A békéscsabai kórházban egy 22 éves férfi oxigénpalackkal a kezében támadt rá az egyik dolgozóra.

Egyre kevesebben hordanak magukkal készpénzt
Online kiszolgálást, alacsony költségeket és átláthatóságot várnak el leginkább a magyarok a bankoktól, nem pedig a bürokratikus nyűgöt, amit a bankfiókok kínálnak ügyintézés címén - derült ki egy felmérésből. A válaszadók véleménye alapján kiemelten fontos lenne, hogy a fiók felkeresése nélkül lehessen számlát nyitni és bankot váltani.

Meghódította Svájcot a banda
Nagy sikerű koncertet adott a Gyulai Royal Dixieland Jazz Band Svájcban, a Zürich melletti Meilen város dzsesszklubjában. A zenekarral kapcsolatos hír, hogy a közelmúltban elkészült a csapat első nagylemeze is.

Konferencia a 450 évvel ezelőtti eseményekről
„A kereszténység védőoszlopa - Gyula 1566-ban” címmel tartanak konferenciát a fürdővárosban, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg pénteken.

Bohus Ricsi köszöntése
Békéscsabán, az Árpád fürdőben pénteken délután köszöntötték Bohus Richárdot, a Békéscsabai Előre ÚK olimpiai szintet teljesített versenyzőjét, aki a londoni úszó Európa-bajnokságon egyéniben egy ezüst-, váltóban két bronzérmet szerzett.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2016. május 29.
Vasárnap
Magdolna

A Nap kel 04:01-kor,
nyugszik 19:35-kor.
Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 28
· Legújabb tag: gygy
Képek