Település

Hirdetmény

2017. február 16.

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi határozat értelmében ingatlan eladást hirdet:

A teljes értékbecslési dokumentáció megtekinthető a hivatalban.
Kérjük a tisztelt érdeklődőket a megfogalmazott határidők betartására.
Köszönettel: Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületeMadárinfluenza Megfigyelési körzetek

A Békés Megyei Kormányhivatal határozatait az alábbi linkeken töltheti le:
Pusztaottlaka, Medgyesbodzás, Csabaszabadi és Telekgerendás települések teljes közigazgatási területére, valamint Békéscsaba város belterületének a Szarvasi út, Baross utca és a Dózsa György utcák vonalától a Körgát utca és Építők utcáig terjedő szakasztól Délre eső területére és Medgyesegyháza település Dobó utca, Zrínyi utca, Deák Ferenc utca, Vörösmarty utca, Bercsényi utca, Kiss Ernő utca és Dózsa utca a Deák Ferenc utcáig területére, illetve Békéscsaba, Gyula, Kétegyháza, Csanádapáca, Gerendás és Medgyesegyháza külterületére vonatkozó határozat

Gerendás, Csabaszabadi, Újkígyós, Pusztaottlaka, Nagybánhegyes és Pusztaföldvár települések teljes belterületére, valamint Csorvás település belterületi részének az Ady Endre utca és Bocskai utca vonalától Délre eső területére és Telekgerendás, Medgyesegyháza, Magyarbánhegyes, Kaszaper, Orosháza, Csorvás, Pusztaföldvár települések külterületi részére vonatkozó határozat

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Telekgerendás település belterületére, és külterületének a mellékelt térkép szerinti részére vonatkozó határozat (védőkörzet feloldása, megfigyelési körzet elrendelése)

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Mellékelt térkép:


AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYE –

A fagyás után a kiolvadás okoz gondot
Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után hirtelen érkezett meg az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.
Az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz. Érdemes tudni, hogy egy fél centis repedésen naponta 32, m3, havonta 1000 m3 víz is elfolyhat.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. fokozottan felhívja a felhasználók figyelmét, arra hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek-e károkat a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek, oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak-e vízelfolyást. Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek az olvadás után rendkívül komoly károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá az elfolyt vízmennyiség is komoly kiadásokat jelent a tulajdonosoknak. Fontos tudni, hogy az elfagyás, majd a kiolvadás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.
Aki a vízmérőjénél vagy a vízvezetékén elfagyást, illetve az olvadás hatására vízelfolyást észlel, kérjük jelezze az ALFÖLDVÍZ ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőjén, a 80/922-333-as telefonszámon.

Rendőrségi hírlevél

A hírlevél letöltéséhez kattintson az alábbi képre:


Lélekharang építés 2016.

Lélekharang szentelési ünnepség (2016. október 23.)
Harangláb állítás a Telekgerendási Köztemetőben, képekben.

Harangláb átadási ünnepség, képekben. 

Hírek
beol - Helyi hírek
Megújuk a jaminai egészségház
Mintegy 350 millió forintos fejlesztésből újul meg a jaminai rendelőintézet, ahol hat háziorvos, egy gyermekháziorvos, három fogorvos és a védőnői szolgálat végzi a munkáját. A jaminaiakban ugyanakkor félelmek is vannak, hiszen elterjedt, hogy a korszerűsítés idejére a kórházba költőző rendelőkbe kell eljárniuk. Ezt a városfejlesztési kft.-nél cáfolták.

Három óvodát díjaztak a megyében
Három Békés megyei óvoda nyerte el a Kincses Kultúróvoda 2017 megtisztelő címet.

Régi ízek újratöltve Orosházán
Immáron 11. alkalommal rendezik meg a Hagyományok Ízek Versenyét Orosházán szombaton reggeltől, 12 csapat kolbászt is gyúrt.

Elhunyt Papp László
Életének hetvenhatodik évében elhunyt Papp László, a Békéscsabai Előre egykori labdarúgója, későbbi technikai vezetője és edzője.

Kézilabda: Bátortalan volt az Orosháza
Kecskeméti NKSE—OXXO Energy Orosházi NKC 32—24 (16—11)

Döntetlent érdemelt volna a Békés
Ferencvárosi TC—Békés-Drén KC 30—29 (14—15)

Egy szett kellett, hogy bemelegedjenek
A többi könnyű ujjgyakorlat volt. Linamar-Békéscsabai RSE—Penta-Gödöllői RC 3:1 (—20, 6, 11, 12)

Újjáélesztett sváb hagyományok Németvárosban
Autentikus környezetben, a gyulai Máriás-házban rendezték meg az immáron hagyományosnak számító Németvárosi disznótort és maszkázást szombaton.

Értékes gyulai győzelem
Várfürdő-Gyulai Termál FC—Dabas-Gyón 1—0 (0—0)

Márton Anita kettő, Bogdán Annabella egy aranyat nyert
Három csabai arany a téli dobó bajnokságról.

Erős csapatot vert idegenben a Csirkefogók
Újpesti VSE—Csabai Csirkefogók VK 11—12 (1—1, 2—2, 5—5, 3—4)

Balszerencsés öngóllal kapott ki a Méhkerék
Pécsi MFC—Méhkeréki SE 1—0 (0—0)

Baji Balázs átvehette állatorvosi diplomáját
Atlétika Sikeresen megvédte a diplomamunkáját és leállamvizsgázott az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs, aki tegnap Budapesten átvehette állatorvosi diplomáját.

Nem torlódunk
Dugóban ültem. Na, ezt a kifogást nehezen tudom eladni az asszonynak itt, Békéscsabán.

Vasárnap is napsütés várható
A hét végére jó időt jósolnak a meteorológusok.

Ismét összefogtak a sérült gyermekekért
Közel százötvenen vettek részt az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület pénteki jótékonysági programján, aminek a gyulai Vigadó adott otthont. Az eseményen azt est házigazdája, Dombovári Vanda köszöntötte a megjelenteket, majd táncbemutató következett.

A többség dönt a társasházak szigeteléséről
Egy ember is dönthet egy egész társasház felújításáról; egy ember is gátat szabhat a korszerűsítésnek a többség akarata ellenére; tényleg nem lehet akkor szigetelni, ha már valaki külön döntött a hőszigetelés mellett? - sorjáztak a kérdések lapunk olvasóitól az elmúlt időszakban. A válaszok röviden: igen; nem valószínű; de lehet.

Pásztor Erzsébet Zibet újfajta vezetési stílusra törekszik
Az Év fiatal vezetője pályázaton harmadik helyezést ért el kis- és középvállalati kategóriában a szeghalmi Pásztor Erzsébet Zibet. Egy Pest megyei fuvarozó, költöztető cégnél dolgozik logisztikai vezetőként. Mint mondta, a materiális világot és a spirituális energiákat együtt használja. Kiemelte: a vidéki cégvezetőknek is nyitni kell az Y-generáció, a '82 után születettek felé.

A gróf megmentette a lisztet, ezüstlakodalmat tartottak
Zajlott az erdélyi menekültek visszatelepítése, gróf Wenckheim Dénes intézkedett, hogy a hatóságilag lefoglalt gabonát ne vigyék el Békésből. A gyulai József Szanatóriumban jótékonysági bált szerveztek a tüdőbeteg katonák javára. Békéscsabán, a megyei könyvtár földszinti tablóján havonta szemléznek az egykori Békés hetilapból. Abból szemezgettünk, milyen hírekkel jelent meg 1917 februárjában az újság.

Baleset a Csaba Center előtt
Baleset történt a Csaba Center előtt, két személyautó ütközött.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2017. február 26.
Vasárnap
Géza

A Nap kel 06:39-kor,
nyugszik 17:27-kor.
Holnap Edina napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 3
· Legújabb tag: gygy
Képek