Település

 

 

Hírek
beol - Helyi hírek
Tartalékos „hadsereg”
A lila-fehérek nagyon mélyről jöttek fel, volt is lehetőségük a pontszerzésre a jó erőkből álló MTK Budapest ellen, ám egy figyelmetlenség és egy fegyelmezetlenség miatt ez nem sikerült.

Még hízik az ötös
A héten nem vitték el az ötös főnyereményét, ami így 270 millió forintra dagad.

Harapósabb volt a Gyöngyös
Két ellentétes félidőnek voltak szemtanúi a nézők, de inkább az elsőben látottaknak örültek, mert akkor még vezetett és jól is kézilabdázott a csapat.

Szívügye a természet
Dr. Baloghné Kereszturi Andrea 1997 óta tagja iskolánk tantestületének. Osztályfőnökként és szaktanárként is kiváló, hatékony munkát végez. Tantárgya a biológia, melyet nagy odaadással, lelkesedéssel tanít.

Gól nélküli döntetlen
A záró fordulóbeli találkozóra — amelynek már csak a Debrecen számára volt tétje — kevesen látogattak ki a Kórház utcai stadionba. Mintegy hetven-nyolcvan vendégszurkoló kísérte el csapatát a Kórház utcába.

Betondzsungel: menni vagy nem menni?
Egyesek azonnal lécelnének a betondzsungelből, ha tehetnék, mások viszont maradnának. Körkép Békéscsaba belvárosából és a Lencsési-lakótelepről azok után, hogy Lázár János miniszter azt mondta: nem a panelok felújítását kellene támogatni, hanem azt, hogy az ott élők kertes házakba költözzenek.

Tóbiás József Matolcsy lemondását követelte
Az április 30-ai, hagyományos orosházi fáklyás felvonulásra érkezett megyénkbe Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke. Az 1891-es orosházi agrárszocialista megmozdulásnak csendőrsortűz vetett véget, és a véres május elsejéről régóta megemlékeznek, az MSZP politikusai pedig minden évben részt vesznek rajta.

Hamarosan új sportcsarnok épül Békésen
Hamarosan új sportcsarnok épülhet Békésen, ami a mindennapos testnevelés órák megtartását és a helyi kézilabda-utánpótlást is segíti majd — jelentette be a témával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón Dankó Béla országgyűlési képviselő és Izsó Gábor polgármester. A várhatóan több százmillió forintos beruházás helyszínéről egyelőre nem született döntés.

Kultúrerdőben jártunk szombaton reggel
A ballagások óráiban nagy a jövés-menés Orosháza belvárosában. Érdemes kicsit lassítani, s megállni a katolikus templomkertben.

Részeg kerékpárost igazoltattak pénteken
Békésen, a Szarvasi úton április 29-én 20 óra 25 perckor a Békési Rendőrkapitányság rendőrei igazoltattak egy kerékpáros férfit, aki bizonytalanul, imbolyogva közlekedett.

Nem adott elsőbbséget a biciklis, esés lett a vége
Békés megyében április 29-én egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Árpási Zoltánnak az írás a szenvedélye
Nemrégiben töltötte be 70. életévét, de nyugdíjasként is cikkeket, könyveket ír, jegyzeteivel is találkozhatnak lapunkban. Árpási Zoltán hosszú ideig dolgozott a Népújság, majd a jogutód, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztőjeként. Közéletről, példaképekről, kertészkedésről és bélyeggyűjtésről is beszélgettünk, a tegezés oka a 27 éves munkakapcsolat.

Egy békéscsabai urbexes tiltott kalandjai
Nem lopnak, nem rombolnak, ha pedig bejutnak valahova, csak a lábnyomukat hagyják ott: az urbex nem csak illegális, de veszélyes hobbi is, világszerte mégis egyre többen művelik. Lapunknak Bozó Zsolt mesélt tiltott kalandjairól, föld alatti atomtárolókról, és arról, hogyan vált számára a vak sötétség a világ legbiztonságosabb helyévé.

Értékelték a közgyűlésen elhangzottakat
Ötvenhárom előterjesztést vitatott meg közel 12 órás ülésén csütörtökön a városi közgyűlés. Sajtótájékoztatón értékelték az elhangzottakat.

Gyermeknőgyógyászok Gyulán: a védőoltás is szóba került
A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXVI. kongresszusát rendezik ezekben a napokban, pénteken és szombaton Gyulán.

Néptánctól a street dance-ig
Immáron a VII. Békéscsabai Táncfesztivált és a 22. Táncgálát rendezik meg péntektől.

Átadták Európa első PET-faluját Mezőberényben
Átadták hazánk és Európa első PET-faluját pénteken délelőtt a mezőberényi Piknik Parkban. A mintegy 20 ezer műanyag palackokból épült „településen” négy ház, szökőkút és még templom is található.

Szépen szeretne búcsúzni az Előre az NB I-től
A NB I-es labdarúgó-bajnokság záró fordulójában, a már kiesett Békéscsaba 1912 Előre, a harmadik helyen álló Debreceni VSC csapatát fogadja szombaton 16.30 órakor a Kórház utcai stadionban.

A Facebook miatt fordult etikai bizottsághoz Bod Tamás
A Magyar Közigazgatási Kar megyei szervezetének etikai bizottságának írt levelet Bod Tamás, melyben azt szorgalmazza, hogy indítsanak hivatásetikai eljárást dr. Moka Eszter megyei jegyző ellen.

Ismét régi fényében a Békéscsabai Nemzetközi gyaloglógála
Tóth Sándor, a Békéscsabai AC ügyvezetője nyilatkozott a 37. nemzetközi tavaszi sportgáláról, amelyet szombaton 17 órától rendeznek a Csaba Centernél.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2016. május 1.
Vasárnap
Fülöp, Jakab
MUNKA ÜNNEPE
A Nap kel 04:35-kor,
nyugszik 19:00-kor.
Holnap Zsigmond napja lesz.
Katonai pálya
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 28
· Legújabb tag: gygy
Képek