Település

Madárinfluenza Megfigyelési körzetek

A Békés Megyei Kormányhivatal határozatait az alábbi linkeken töltheti le:
Pusztaottlaka, Medgyesbodzás, Csabaszabadi és Telekgerendás települések teljes közigazgatási területére, valamint Békéscsaba város belterületének a Szarvasi út, Baross utca és a Dózsa György utcák vonalától a Körgát utca és Építők utcáig terjedő szakasztól Délre eső területére és Medgyesegyháza település Dobó utca, Zrínyi utca, Deák Ferenc utca, Vörösmarty utca, Bercsényi utca, Kiss Ernő utca és Dózsa utca a Deák Ferenc utcáig területére, illetve Békéscsaba, Gyula, Kétegyháza, Csanádapáca, Gerendás és Medgyesegyháza külterületére vonatkozó határozat

Gerendás, Csabaszabadi, Újkígyós, Pusztaottlaka, Nagybánhegyes és Pusztaföldvár települések teljes belterületére, valamint Csorvás település belterületi részének az Ady Endre utca és Bocskai utca vonalától Délre eső területére és Telekgerendás, Medgyesegyháza, Magyarbánhegyes, Kaszaper, Orosháza, Csorvás, Pusztaföldvár települések külterületi részére vonatkozó határozat

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Telekgerendás település belterületére, és külterületének a mellékelt térkép szerinti részére vonatkozó határozat (védőkörzet feloldása, megfigyelési körzet elrendelése)

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Mellékelt térkép:


AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYE –

A fagyás után a kiolvadás okoz gondot
Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után hirtelen érkezett meg az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.
Az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz. Érdemes tudni, hogy egy fél centis repedésen naponta 32, m3, havonta 1000 m3 víz is elfolyhat.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. fokozottan felhívja a felhasználók figyelmét, arra hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek-e károkat a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek, oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak-e vízelfolyást. Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek az olvadás után rendkívül komoly károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá az elfolyt vízmennyiség is komoly kiadásokat jelent a tulajdonosoknak. Fontos tudni, hogy az elfagyás, majd a kiolvadás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.
Aki a vízmérőjénél vagy a vízvezetékén elfagyást, illetve az olvadás hatására vízelfolyást észlel, kérjük jelezze az ALFÖLDVÍZ ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőjén, a 80/922-333-as telefonszámon.

Rendőrségi hírlevél

A hírlevél letöltéséhez kattintson az alábbi képre:


Lélekharang építés 2016.

Lélekharang szentelési ünnepség (2016. október 23.)
Harangláb állítás a Telekgerendási Köztemetőben, képekben.

Harangláb átadási ünnepség, képekben. 

Hírek
beol - Helyi hírek
Határrendészeket vettek őrizetbe a román határnál
A román-magyar államhatár Arad megyei átkelőinél tevékenykedő, korrupcióval gyanúsított határrendészeket vett őrizetbe szerdán a román ügyészség - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Kigyulladt egy autó a 44-esen
Békéscsaba és Kétsoprony között lángra kapott egy személyautó a 44-es főúton.

Leiskolázta rangos cseh vendégét a magyar bajnok
Nagyon agresszívan, határozottan kezdte a meccset a Békéscsabai RSE, és végig maradt a lendület.

Anyakönyvi hírek
Születések és halálesetek Gyulán.

Gazdára találnak a Bárka-díjak Békéscsabán
Hétfőn adják át a Bárka-díjakat, értékelik a múlt évi lapszámokat és bárkás tevékenységet, valamint bemutatják az idei első lapszámot a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaratermében.

Rokkantkocsiból elektromos autót építettek
Forrasztanak, programoznak, kábelezéssel bíbelődnek, a keréknyomást ellenőrzik a korán kelő csorvási diákok, az iskola volt tanulói. Egyben hasonlítanak: vonzza őket az új, a megoldhatatlannak tűnő kihívás. Nem számít, hogy szombat van, korán kelnek, hogy ott lehessenek legújabb találmányuk, a rokkantkocsiból megépített elektromos autójuk beüzemelésénél, a finomhangolásoknál. Velük tartottunk mi is.

Mai fiatalok
Rokkantkocsiból építenek elektromos autót csorvási diákok - olvashatják lapunkban.

Videó: így fest majd az M44
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé az alábbi animációs videót, amely bemutatja, milyen lesz majd az M44-es gyorsforgalmi út.

Saját fájukból is adtak a rászorulóknak a polgárőrök
Huszonnégy órás járőrszolgálatot látnak el ezekben a hetekben a polgárőrök egész Békés megyében. A mögöttünk hagyott néhány napban is több alkalommal volt szükség a segítségükre a nagy hideg miatt.

Tóth Edina szoros mérkőzéseken vesztett
Budapesten, a BOK-csarnokban rendezik a héten az asztaliteniszezők world tour versenyét. A pénzdíjas viadalon 54 ország, 320 versenyzője áll asztalhoz, köztük 19 magyar.

Egy gólos csabai siker
Az év első felkészülési mérkőzését játszotta szerdán Szolnokon az NB II-es MÁV vendégeként a lila-fehér együttes. A békéscsabaiaknál sérülés miatt nem léphetett pályára, Urbin és Gránicz, Szélpál pedig a Puskás Akadémiánál van próbajátékon.

Jelzőtáblának, majd fának ütközött a részeg sofőr
Füzesgyarmat külterületén ittasan balesetet okozott, majd gyalogosan elhagyta a helyszínt egy férfi. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Horvát óriást igazolt az Orosházi FKSE-Linamar
Túl van az idei első felkészülési mérkőzésén az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi csapata, amely a másodosztály Keleti csoportjának őszi ezüstérmesével, a volt orosházi Ambrus Józseffel és Raffai Andrással kiálló ContiTech FKSE-Algyő csapatával csapott össze kedden este Orosházán. Szoros első félidő után magabiztos orosházi győzelem született, a vendégek mindössze húsz percig volt egyenrangú ellenfele a hazaiaknak.

Több száz pulyka pusztult el a tűzben
Kigyulladt egy fóliasátor Mezőkovácsházán, a sátorban pulykákat neveltek.

Kun Miklós a nyitott ajtók elvét folytatja
A szolgáltatási színvonal emelésével, kreatív ötletekkel és költséghatékony, de tömegeket megszólító marketingmunkával erősítené tovább a Gyulai Várfürdő pozícióit Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. tavaly december elsején hivatalba lépett ügyvezető igazgatójával terveiről és már megvalósított elképzeléseiről is beszélgettünk.

Eredményességi díjátadó a diáksportszövetségnél
Hétfőn a Magyar Diáksport Szövetség a 2015—2016. tanévi Diákolimpián® nyújtott kimagasló eredményeiért és tevékenységéért tüntetett ki a legjobb általános és középiskolákat, testnevelő tanárokat, valamint 3 rendezőt.

Változatos programok a magyar kultúra napján
Békés megyében változatos programsorozattal köszöntik a magyar kultúra napját. Kiállításokat, irodalmi rendezvényeket, koncerteket szerveznek a közművelődési intézmények.

Elfogtak egy körözött nőt
Dévaványán körözés alapján történt rendőri intézkedés.

Megismételnék az őszi jó szereplést a békésiek
Hétfőn megkezdte a téli felkészülést a Békési FC labdarúgócsapata. A megye II. osztály listavezetője számára heti három tréninget vezényel Bíró Péter vezetőedző, a programot február 4-től négy tesztmérkőzés teszi teljessé.

Az Előre II. nyerte az edzőmérkőzést
Az újév első hivatalos tesztmérkőzését vívta kedden este a Kórház utcai műfüves pályán a két Békés megyei NB III-as együttes.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2017. január 19.
Csütörtök
Sára, Márió

A Nap kel 07:35-kor,
nyugszik 16:28-kor.
Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 3
· Legújabb tag: gygy
Képek