Település

Hirdetmény

2017. február 16.

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi határozat értelmében ingatlan eladást hirdet:

A teljes értékbecslési dokumentáció megtekinthető a hivatalban.
Kérjük a tisztelt érdeklődőket a megfogalmazott határidők betartására.
Köszönettel: Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületeMadárinfluenza Megfigyelési körzetek

A Békés Megyei Kormányhivatal határozatait az alábbi linkeken töltheti le:
Pusztaottlaka, Medgyesbodzás, Csabaszabadi és Telekgerendás települések teljes közigazgatási területére, valamint Békéscsaba város belterületének a Szarvasi út, Baross utca és a Dózsa György utcák vonalától a Körgát utca és Építők utcáig terjedő szakasztól Délre eső területére és Medgyesegyháza település Dobó utca, Zrínyi utca, Deák Ferenc utca, Vörösmarty utca, Bercsényi utca, Kiss Ernő utca és Dózsa utca a Deák Ferenc utcáig területére, illetve Békéscsaba, Gyula, Kétegyháza, Csanádapáca, Gerendás és Medgyesegyháza külterületére vonatkozó határozat

Gerendás, Csabaszabadi, Újkígyós, Pusztaottlaka, Nagybánhegyes és Pusztaföldvár települések teljes belterületére, valamint Csorvás település belterületi részének az Ady Endre utca és Bocskai utca vonalától Délre eső területére és Telekgerendás, Medgyesegyháza, Magyarbánhegyes, Kaszaper, Orosháza, Csorvás, Pusztaföldvár települések külterületi részére vonatkozó határozat

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Telekgerendás település belterületére, és külterületének a mellékelt térkép szerinti részére vonatkozó határozat (védőkörzet feloldása, megfigyelési körzet elrendelése)

Békés megye közigazgatási területének a 44-es út-445-ös út-4432-es út-4434-es út-4428-as út, Kardoskút, Munkácsy sor-4418-as út, Békés-Csongrád megye határa-4642-es út által határolt részére vonatkozó határozat

Mellékelt térkép:


AZ ALFÖLDVÍZ ZRT. RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYE –

A fagyás után a kiolvadás okoz gondot
Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után hirtelen érkezett meg az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.
Az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz. Érdemes tudni, hogy egy fél centis repedésen naponta 32, m3, havonta 1000 m3 víz is elfolyhat.
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. fokozottan felhívja a felhasználók figyelmét, arra hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek-e károkat a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek, oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak-e vízelfolyást. Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek az olvadás után rendkívül komoly károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá az elfolyt vízmennyiség is komoly kiadásokat jelent a tulajdonosoknak. Fontos tudni, hogy az elfagyás, majd a kiolvadás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.
Aki a vízmérőjénél vagy a vízvezetékén elfagyást, illetve az olvadás hatására vízelfolyást észlel, kérjük jelezze az ALFÖLDVÍZ ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőjén, a 80/922-333-as telefonszámon.

Rendőrségi hírlevél

A hírlevél letöltéséhez kattintson az alábbi képre:


Lélekharang építés 2016.

Lélekharang szentelési ünnepség (2016. október 23.)
Harangláb állítás a Telekgerendási Köztemetőben, képekben.

Harangláb átadási ünnepség, képekben. 

Hírek
beol - Helyi hírek
Ismét kimaradtak a csabai lehetőségek, váratlan pontvesztés
Vasárnap délután hazai pályán mutatkozott be a tavaszi idényben az Előre együttese, amelyből hiányzott a sérüléssel bajlódó Bagi István.

Zumbasztikus vasárnap délután igazi sztároktatóval Békésen
A megye számos településéről és az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők a vasárnap délután megtartott békési zumba partira. A városi sportcsarnokban rendezett programon új koreográfiák sorát is megismerhették a részvevők.

Értékes békéscsabai pontszerzés
A vendégek kezdtek lendületesebben, többször eljutottak Máthé kapujáig.

Nyolcszáz fánkkal kergették el a telet
Maskarás felvonulással űzték el a telet szombaton Békéscsabán.

Sellő a békéscsabai evangélikusok énekeskönyvében
A Békéscsabai Evangélikus Egyház gondosan őrzött kincsei között is különleges, különösen értékes és kiemelkedően fontos tárgyak kerültek a minap nyilvánosság elé az „evangélikus Róma”, azaz Békéscsaba múzeumában. Ilyen például egy 1727-ben született, kézírásos Tranoscius, vagyis a magyarországi evangélikus szlovákok énekeskönyve. A Reformáció 500 című kamara-kiállításról Luther Márton szobra, képei sem hiányozhatnak.

Világszínvonalú fejlesztésekkel tovább növelik a minőséget
Közel 200 millió forintos beruházást hajtott végre a közelmúltban a Gyulahús Kft. Az önkormányzati cég eszközbeszerzései elsősorban a termékminőség további javítását szolgálják.

Czollner Gyula Gyulán úszta a hosszokat
— Magánemberként Ayrton Senna volt a kedvenc Forma 1-es versenyzőm, kommentátorként viszont mindig a jó és izgalmas csatáért szorítottam — nyilatkozta lapunknak a Gyulai Várfürdőben Czollner Gyula. A népszerű televíziós személyiség és autóversenyző családjával három napot töltött a fürdővárosban ezen a héten.

Jól működik a helyi gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer
Éves szakmai tanácskozást szerveztek a szociális és gyermekvédelemben dolgozók az e területen érintettek számára Orosházán.

Igazi kora tavasz jön
Emelkedik a hőmérséklet a hét elején, de felhős idő várható.

Megvan a tolvaj és az eltűnt fiú
Szombaton egy körözött férfit fogtak el és egy eltűnt fiatalt találtak meg a rendőrök.

Kupaszombat Békésben
Több esélyesebbnek vélt labdarúgócsapat is búcsút intett a Békés Megyei Kupa harmadik fordulója keretében lejátszott szombati mérkőzéseken.

Márton Anita duplázott, de Bogdán is nyert
Jól szerepeltek a békéscsabai versenyzők a téli dobó országos bajnokságon.

Kést szorított a férfi nyakához
Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki Békéscsabán, egy fesztiválon késsel fenyegetőzött.

Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni
A listavezető Miskolci EAFC otthonába látogatott pénteken este a békési alakulat.

Traffipax információk
A sebességmérés vasárnapi menetrendje.

Megújul a jaminai egészségház
Mintegy 350 millió forintos fejlesztésből újul meg a jaminai rendelőintézet, ahol hat háziorvos, egy gyermekháziorvos, három fogorvos és a védőnői szolgálat végzi a munkáját. A jaminaiakban ugyanakkor félelmek is vannak, hiszen elterjedt, hogy a korszerűsítés idejére a kórházba költőző rendelőkbe kell eljárniuk. Ezt a városfejlesztési kft.-nél cáfolták.

Három óvodát díjaztak a megyében
Három Békés megyei óvoda nyerte el a Kincses Kultúróvoda 2017 megtisztelő címet.

Régi ízek újratöltve Orosházán
Immáron 11. alkalommal rendezik meg a Hagyományok Ízek Versenyét Orosházán szombaton reggeltől, 12 csapat kolbászt is gyúrt.

Elhunyt Papp László
Életének hetvenhatodik évében elhunyt Papp László, a Békéscsabai Előre egykori labdarúgója, későbbi technikai vezetője és edzője.

Bátortalan volt az Orosháza
A találkozó esélyese a listavezető kecskeméti együttes volt, amely a télen két korábbi békéscsabai kézilabdázót igazolt Szegedről, a rutinos kapus, Dömény-Veress Zsuzsannát, és a jobbszélső, Zsilák Katalint.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2017. február 27.
Hétfő
Edina

A Nap kel 06:37-kor,
nyugszik 17:29-kor.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 6

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 3
· Legújabb tag: gygy
Képek