Település


____________________________________________________________________________________________

 

Hírek
beol - Helyi hírek
Böczögő Dorináé a sportvilág egyik legszexibb mosolya
A magyar szépségek közül kilencet, a külföldi bombázók közül öt mosolyt gyűjtött egy csokorba a Blikk.

Cirkuszi gála – a Cirkuszvilág Csillagai a Vízi Színházban
Július 10-én 20:30-tól újra élhetjük gyerekkorunk ámulatba ejtő csodáit a Szarvasi Vízi Színházban, ugyanis a Fővárosi Nagycirkusz Circussimo! című műsorának sztárjai lépnek fel. (x)

Nem vállalja a meghallgatást a családirtó volt élettársa?
Zárt ajtók mögött zajlik a magyarbánhegyesi ámokfutó tárgyalása, ahol többek között meghallgatták a tragédia egyik túlélőjét is. A lövöldöző volt élettársa, M. Adrienn azonban nem jelent meg a bíróságon.

Kigyulladt egy autó, szalmabálákra is átterjedt a tűz
Egy kigyulladt autó tüze terjedt át annak környezetére Tarhoson, ahol néhány szalmabála is lángra kapott. A tűzoltók két vízsugárral megakadályoztak a tűz továbbterjedését.

Viharok csapnak le szerdán, figyelmeztetést adtak ki
Szerdára a hőség és viharos szél miatt is figyelmeztetést adott ki Magyarország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jégesőt és felhőszakadást is jósolnak a meteorológusok.

Idén is keresik a Kenyérünnep Szépét
A Szépet a Színpadra Egyesület folytatja a Miss Alpok Adria Békés Megye cím elnyeréséért életre hívott rendezvénysorozatot, melynek a következő állomása Orosháza-Gyopárosfürdő lesz.

Megújult helyen kérhetnek segítséget a családok Orosházán
Csaknem 117 millió forintból újította fel és bővítette a családok orosházi átmeneti otthonát az Ökumenikus Segélyszervezet - mondta Lehel László elnök-igazgató a keddi átadási ünnepségen.

Az éjszaka csodái - Hűvösvölgyi Ildikó a TeÁtriumban
Összeállítás Weöres Sándor verseiből - Hűvösvölgyi Ildikó színművész előadásában július 7-én, 20.45-től. (x)

Két autó ütközött Békéscsabán
Összeütközött kedden délelőtt két autó Békéscsabán, a Szarvasi úton.

Egymást érték a balesetek a hőségben
Négy településen is baleset történt hétfőn.

Búcsúpuszit kapott a méretes tőponty
Rekordnak számító horgászsiker: július 1-én a Bikazugi-holtág Mótyó szakaszán Hornok Ádám egy óriási tőpontyot fogott.

Állatkínzás: 27 malacot zsúfoltak az autó rakterébe
Összesen 27 kis súlyú malacot szállított engedélyek nélkül egy román férfi, akit Zsadányban kapcsoltak le a rendőrök - közölte a police.hu. Az állatok szinte alig kaptak levegőt, egymás-hátán álltak az autó rakterében.

A legjobb műemlékvédők között az Emlékház vezetője
Országos szakmai elismerésben részesült a Munkácsy Emlékház vezetője. Mészáros Zsuzsát Podmaniczky-díjjal tüntette ki a Város- és Faluvédők Szövetsége. (x)

Kábítószer a tojástartóban, csempészcigi mindenhol
Közel ötszáz doboz adózatlan cigarettát, valamint több mint száz gramm különböző kábítószergyanús anyagot találtak a NAV pénzügyőrei egy Dél-alföldi ingatlanon.

Meteoklinika: tartós fejfájásra kell készülni
Kedden az ország jelentős részén tetőzik a hőmérséklet, már nem csak az arra érzékenyek körében kell tartós fejfájással számolni. Mivel éjszaka is relatív magas hőmérsékletek várhatóak, ezért sokaknál jelentkezhetnek alvászavarok. Napközben jellemző lesz a fáradékonyság, csökken a fizikai és szellemi munkavégző-képességünk.

Néhol még késő este is 30 fok lesz
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 Celsius-fok között alakul, s késő estére is csupán 26-31 fok közé hűl a levegő.

Fotók: öt gázpalackot hoztak ki a lángoló épületből
Kigyulladt egy dévaványai melléképület kedden hajnalban - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. A berendezési tárgyak is égtek, számos palackot kellett kihozni az épületből.

A város múltját idézik a téglák
Egészen különleges hobbinak hódol a körösladányi Kardos Sándor. A városszépítő egyesület tagja az elmúlt években mintegy ezer, többségében a helyi történelmet megidéző téglát gyűjtött össze,de kisebb részben az ország más részéről való darabok is gyarapítják kollekcióját, amelyek például a Tihanyi apátságból, vagy a Mária Terézia korabeli budai várból származnak.

Békéscsabán ünnepelte születésnapját Verebes István
A Csabai Nyár 2015 programjában a Városháza udvarán került bemutatásra, Fodor-Lakatos-Fekete: Helyet az ifjúságnak, a budapesti József Attila Színház produkciója, amelyet rendezőként Verebes István jegyez. Híre ment, ezen a napon ünnepli aktuális születésnapját. Nem maradt ünneplés nélkül!

Kerek történeket alkot verseivel
Johnny néven ír verseket kedvtelésből Peres Roland János. A mozgásában korlátozott, 35 éves sarkadi férfi elmondta, hogy így igyekszik gondolatait, érzéseit tolmácsolni. Ahogy a világ eseményei, úgy a vele történtek is mindig ihletet adnak számára.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2015. július 7.
Kedd
Appolónia

A Nap kel 04:04-kor,
nyugszik 19:47-kor.
Holnap Ellák napja lesz.
Katonai pálya
Teleki Hírek
Időjárás
Magyar Államkincstár
Közadatkereső
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 29
· Legújabb tag: Nopeinepime
Képek