Település

Meghívó tárgyalásra

Telekgerendás településrendezési eszközeinek módosítása

Telekgerendás község Polgármestere - a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Eljr.) 42. § szerinti végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatásának kérésével - kezdeményezte Telekgerendás község településrendezési eszközeinek módosítását.
Tárgyi eljárásban magasabb szintű jogszabályi változások átvezetése, érvényesítése, jogszabályi harmonizáció, továbbá elírás javítása, rajzi feldolgozásból adódó pontatlanság javítása érdekében indokolt Telekgerendás község helyi építésügyi előírásainak, illetve belterületi szabályozási tervének módosítása, mely az Eljr. 32. § (6) bekezdés d) pontja értelmében tárgyalásos eljárás keretében folyik. Az előzőekre tekintettel a végső szakmai véleményezési szakaszban az Eljr. 42. § (4) bekezdésének megfelelően, az ott meghatározott résztvevők részére

2016. december 6-án 11:00 órai kezdettel egyeztető tárgyalást hívok össze. Az egyeztető tárgyalás helyszíne: Békés Megyei Kormányhivatal 5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2. szám B épület II. emelet 201. tárgyaló (bejárat a József Attila u. felől)

Tájékoztatom, hogy a tárgyaláson témaként megjelenő véleményezési dokumentáció elérhetősége az alábbi:
https://filr.kh.gov.hu/ssf/s/readFile/share/940/4070169019189711189/publicLink/Telekgerend%C3%A1s_Jav%C3%ADt%C3%A1s.ZIP

A teljes meghívó ide kattintva tölthető le.

Rendőrségi tájékoztató

A tájékoztatók letöltéséhez kattintson az alábbi képekre:


Lélekharang építés 2016.

Lélekharang szentelési ünnepség (2016. október 23.)
Harangláb állítás a Telekgerendási Köztemetőben, képekben.

Harangláb átadási ünnepség, képekben. 

Hírek
beol - Helyi hírek
Rendkívül értékes két pontot gyűjtött be az Orosháza
Okosan, az első félidőben látottaknál sokkal higgadtabban játszott az OFKSE, a vendégek nem igazán tértek magukhoz a sokkból, labdáik sorozatban célt tévesztettek. Döme szépségdíjas góljával hatperces általános gólcsendet tört meg, majd újabb két sikeres megmozdulással már nyolc volt közte. Buday jól forgatta a csapatát, aki győzelemmel debütált a felnőttcsapat kispadján.

Negyvenéves vadászünnep
Ünnepi taggyűlésen ünnepelte pénteken az Orosháza-Kardoskút Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság fennállásának 40. évfordulóját.

Bécsi keringő, majd közös tánc - szalagavató volt Gyulán
A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma szalagavató ünnepséget rendezték pénteken.

Húsz éve alakult a békéscsabai szervezet
Idén húszéves a Nagy Imre Társaság békéscsabai szervezete, ebből az alkalomból gyűltek össze a tagok pénteken a Fekete Pál Gyűjteményben és ünnepelték meg a jeles évfordulót.

Közösségfejlesztés az Almásy-kastélyban
A rendezvényszervezés protokollja címmel rendezett civil szervezeteknek szóló konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete Gyulán, az Almásy-kastélyban.

A Kiscsillag Gyulán
Gyulán koncertezik szombaton este az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Kiscsillag. Lovasi Andrásék a Kultur Cafe Klub vendégeiként a Vigadóban muzsikálnak december 3-án. (x)

Minden csabai gyermeknek legyen saját kolbásza
A Csabai Kolbászklub Egyesület új kezdeményezéssel nyitotta meg az idei disznóvágási szezont. A város vezetésének támogatásával indított akció célja, hogy valamennyi békéscsabai iskolás legalább egy alkalommal készíthesse el és kóstolhassa meg a saját csabai kolbászát. Ennek érdekében iskolai képzés során, gyakorlati bemutatókkal fűszerezve kívánják népszerűsíteni a kolbászkészítést. 

Költöznek a kastélyból, épül az iskola Geszten
Javában zajlanak a munkálatok Geszten, a Kossuth utcában, ahol elkezdődött az általános iskola építése is az óvodát, konyhát és étkezdét érintő fejlesztés után. A Tisza-kastély felújítása az általános iskola kiköltözését követően kezdődhet meg, várhatóan a jövő év második felében.

Kovács Mihályné az életért tartja a karját
Az Egészségügyi Minisztérium által egykoron alapított Pro Vita-díjat vehette át a minap Budapesten, a véradók napi ünnepségen a gyomaendrődi Kovács Mihályné, Balog Zoltán emberi erőforrás minisztertől. Az elismerést az élet mentésében tanúsított példamutató magatartásáért kapta. Aranka asszony több mint 40 év alatt már 105-szörös véradó, évtizedek óta részt vesz a véradások lebonyolításában is. Lapunknál ő a hét embere.

Megérdemelt csabai győzelem a szezonzárón
A Dabas elleni szerdai 4—0-ás siker után újabb mérkőzést játszott pénteken a Békéscsaba 1912 Előre II.

Tíz-tizenöt mobilt loptak el egy békéscsabai iskolából
Úgy tudjuk, a telefonokat egytől-egyig az intézmény egyik tornatermi öltözőjéből lopták el még a délelőtt folyamán.

Buszpályaudvaron tört-zúzott egy férfi Orosházán
Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki Orosházán, a buszpályaudvaron garázdálkodott.

Késnek a vonatok a viharos szél miatt
A szegedi vonalon is fennakadást okoz a viharos szél, Nagykőrös és Kecskemét között ideiglenesen nem közlekedhetnek a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték - közölte a Mávinform.

Elütöttek két gyalogost, egyikük életveszélyben
Két településen, Szarvason és Orosházán is közlekedési baleset miatt intézkedtek a rendőrök csütörtökön. Utóbbi helyen két gyalogost gázolt el egy teherautó.

Már több mint 1200 alkotás érkezett
A dél-békési gyerekek élnek a lehetőséggel, érkeznek a pályamunkák az Adventi Rajz- és Szépírópályázatra. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány 2016-ban ismét karitatív célú alkotói pályázatot hirdetett dél-békési általános iskolások és SNI-s (sajátos nevelési igényű) tanulók számára. Értékes nyeremények várnak a legügyesebbekre, akik alkotásaikkal dél-békési idősek ünnepét is meghittebbé tehetik.

Ajándék az ünnepre Dél-Békésben
Együtt cselekedve egy nemes célért - Erre ösztönöz mindenkit a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány. Cipősdoboz akciójuk keretében a hátrányos helyzetű Dél-Békésben élő gyermekek, családok ünnepét teszik szebbé.

MSZP: aggódnak a főiskoláért
A felsőoktatás létkérdés térségünkben. Az elvándorlás lassításának egy eszköze, amit minden erőnkből támogatnunk kell. Még augusztusban tettünk fel írásbeli kérdést a szaktárcának városunk felsőoktatási intézményének további sorsáról. Válaszukat nem tudtuk megnyugtatónak értékelni — írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Miklós Attila, a szocialisták városi elnöke. Mint fogalmaz, számos elképzelés látott napvilágot a közelmúltban, de a „tervek szövögetését” nem követte konkrét cselekvés.

Durva szél tombolt az országban, Békésre is kiadták a figyelmeztetést
Erős, több helyen viharos széllel kezdődik az első decemberi hétvége. Eleinte hózápor is várható, aztán száraz és napsütéses lesz az időjárás. A szél mérséklődik, de többfelé a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli, míg napközben is csak plusz 1 fok körüli értékek várhatók.

Mézes pillanatok Békésben
Több, a mézzel és a méhészekkel kapcsolatos programot tartottak az elmúlt napokban Békés megyében. Kedden Gyulán megtörtént Az év kiváló magyar méze versenyre beérkező minták zsűrizése, csütörtök délután pedig a Mezőberényi Méhészek 80 éve címmel nyílt kiállítás a közép-békési város Orlai Petrics Soma Kulturális Központjának Muzeális Gyűjteményében.

MVP: milliárdos fejlesztésekről döntöttek
— Tizenkét milliárd forintnyi fejlesztésről született döntés a szerdai ülésen — értékelte a rendkívüli közgyűlést a Fidesz sajtótájékoztatóján Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2016. december 3.
Szombat
Ferenc, Olívia

A Nap kel 07:26-kor,
nyugszik 15:55-kor.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 3
· Legújabb tag: gygy
Képek