Település

Figyelem!

Járványügyi intézkedésként - mézelő méhek nyúlós költésrothadása bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző állatbetegség hatósági megállapítása miatt Csabaszabadi település 4431-es számú (Újkígyós települést Gerendás településsel összekötő) úttól déli irányba eső területésre, Gerendás település Zagykó-dűlő nevű településrészére továbba Újkígyós település Gajda-dűlő, illetve Varga-dűlő nevű településrészére községi zárlatot (védőköztetet) rendeltek el.
A községi zárlatról szóló határozat - ide kattintva - tölthető le.
Lélekharang építés 2016.

Harangláb állítás a Telekgerendási Köztemetőben, képekben.

Harangláb átadási ünnepség, képekben.


A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalának Tájékoztatója

Újabb lakossági konzultáció az állami rezsicsökkentés érdekében

Elkezdődött az újabb állami rezsicsökkentés előkészítése, amelynek első elemeként a kormányzat kikéri a polgárok és a gazdasági szereplők véleményét a kérdésben. Az érdeklődők három témakörben; a bürokratikus, az állampolgári és vállalkozói terhek csökkentéséről fejthetik ki álláspontjukat.

Az ehhez szükséges kérdőívek 2016. július 11-től megtalálhatók a kormányhivatalok és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain, valamint a települési ügysegédeknél, illetve a kormány internetes felületén is elérhetők. A dokumentumok augusztus 19-ig tölthetők ki.

Az állami rezsicsökkentés legfőbb célja, hogy enyhítsék az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségeket és egyszer?sítsék, illetve ezzel párhuzamosan hatékonyabbá tegyék a közigazgatási eljárásokat.

A már említett papíralapú, illetve elektronikus kérdőíven a polgárok és a vállalkozások szavazhatnak arról, hogy mely eljárások egyszer?sítését, illetve mely eljárási díjak megszüntetését, valamint csökkentését javasolják.

Az állami rezsicsökkentés megvalósításának alapját korábban is a lakossági konzultáció, a polgárokkal való egyeztetés képezte.

2015-ben az állampolgárok hazánkban közel 400 ezer, ebből Békés megyében 19 ezer kérdőívet töltöttek ki. Az állami rezsicsökkentés megvalósítására irányuló jogszabály-módosítás eredményeként több mint 20 hatósági eljárás díját szüntették meg, amely az állampolgárok és vállalkozások számára 10 milliárd forint megtakarítást eredményez 2016-ban.

Az idei első félévben közel már másfél millió okmányt, például személyazonosító igazolványt, diákigazolványt vettek át díjmentesen, illetve kedvezményesen, amely közel 3,5 milliárd forint megtakarítást jelentett az állampolgároknak.

Az egyéb díjmentessé tett eljárásokban, több mint 500 ezer ügy indult, melyekben több mint 3 milliárd forint megfizetése alól mentesültek az ügyfelek. Ennek része a már díjmentes felsőoktatási felvételi eljárás, amely önmagában 1 milliárd forint megtakarítást eredményezett a diákok számára.

A kormány tovább folytatja az állami rezsicsökkentést, ezért is indította el ismételten a konzultációt a kérdésről. Az elektronikus kérdőívek elérhetők a http://allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu/ oldalon.

 

Hírek
beol - Helyi hírek
Mihály Réka aranyérmet szerzett Németországban
A III. Európai Hallássérültek Utánpótlás Bajnokságán 800 méteren elsőként ért célba a békéscsabai középtávfutó.

Programdömping a hétvégén
Klasszikus zene, jazz, Dumaszínház, katonazenekar: hangos lesz ez a hétvége is Gyulán. (x)

Kilencgólos békési győzelem
Szerda este az NB I B-s Békés-Drén KC férfi csapata a Kecskeméti TE-Kisokos együttesét fogadta utolsó hazai felkészülési mérkőzésén.

Elütött egy kerékpárost egy teherautó
Péntek délután történt a baleset Szarvason, az Orosházi úton.

Nemzetiségi ételeket kóstolhatnak a Megyenap résztvevői
A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon sok-sok programmal várják a szervezők a megyében élőket: színpadi produkciók, nemzetiségek bemutatkozása, kézművesvásár és kistermelői piac, gyerekprogramok, a megyei értéktárban szereplő tételek bemutatkozása.

Kedden érkezik egy enyhe hidegfront
Egészen hétfőig napos, meleg időre számíthatunk, csak kedden vonul át hazánk felett egy hidegfront, de nem várható jelentős lehűlés - írja a Köpönyeg.

Így versenyeznek a tűzoltók
Orosháza ad otthont a hétvégén a legerősebb tűzoltók versenyének, azaz a TFA-viadalnak, melyen magyar és külföldi lánglovagok állnak rajthoz, közel százötvenen. Az alábbi videón megnézheti, hogy milyen pályát kell teljesíteni az indulóknak ma Gyopárosfürdőn.

Balhézó kukaturisták ébresztették Máriafalva lakóit
Különleges jelenetre ébredhettek pénteken Gyulán Máriafalva és Románváros lakói. Több olvasónk is jelezte, hogy román kukaturisták veszekedése adott nem mindennapi hátteret a hajnali és a reggeli óráknak.

Leesett a lovaskocsiról, súlyosan megsérült
Békés megyében augusztus 25-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Kiabált a mentőkkel, bíróság elé állhat
Garázdaság miatt őrizetbe vettek egy férfit Békéscsabán.

Orbán: újabb kerítés épül a magyar-szerb határra
Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Anyakönyvi hírek
Házasságkötések és születések Békéscsabán.

Fegyvereket találtak a cserbenhagyásos gázolónál
Elütött egy kerékpárost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy férfi Békéscsabán. A rendőrök elfogták és a házában fegyvereket, halászhálókat találtak, amelyekkel a gyanú szerint engedély nélkül vadászott, halászott.

Baji Balázs és Márton Anita is ötödik lett Svájcban
Az Európa-bajnoki második Baji Balázs az ötödik helyen végzett 110 méter gáton az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat lausanne-i viadalán, csütörtökön.

Útfelújítás nyolcmilliárdból
Uniós és költségvetési forrásból csaknem 8 milliárd forintot szánnak Békés megye útjainak felújítására 2017-ben — tájékoztatta lapunkat Dankó Béla, megyei útügyi biztos, országgyűlési képviselő. A Komplex Útfelújítási Program és a Terület- és Településfejlesztési Program keretében egyaránt lesznek munkálatok.

Gyulán gyűlnek össze az ország chopperesei
Nagyszabású Chopper-Cruiser találkozót rendeznek a hétvégén Gyulán — tájékoztatta lapunkat Menyhért Csaba főszervező. (x)

Ismerőse igazolványával bliccelt, majd telefont vásárolt
Egyik ismerőse személyi igazolványát mutatta fel, amikor megbírságolták, mivel jegy és bérlet nélkül utazott a vonaton, utána pedig az okmányt felhasználva vásárolt mobiltelefont az egyik szolgáltatónál. Napokkal később azonban lebukott, majd a minap a bíróság elé került. A jogerős ítélet szerint összesen 350 ezer forintot kell fizetnie.

Autót nyerhet, aki csobban
Megérkezett a Gyulai Várfürdőbe a „Csobbanj egy autóért!” címmel indított nagyszabású reklámkampány nyereményautója, egy Opel Mokka.

Egyre népszerűbb turisztikai célpont Gyula
A polgármesteri hivatal adócsoportjának kimutatása alapján 2016 első félévében 14 százalékkal emelkedett a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma 2015 első hat hónapjához képest — közölte lapunkkal dr. Görgényi Ernő.

Nem akart börtönbe menni, hát elbújt a padláson
Gyomaendrődön elfogtak a rendőrök egy férfit, aki ellen több elfogatóparancs is volt érvényben. Csalás és más bűncselekmények elkövetése miatt kellett volna börtönbe mennie.

More from Békés megye ...
Megosztások
Untitled Document
Ma
2016. augusztus 26.
Péntek
Izsó

A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 18:39-kor.
Holnap Gáspár napja lesz.
Teleki Hírek
Közadatkereső
Polgármesteri tájékoztató
Sajtóközlemény
Magyar Államkincstár
Pályázat kereső

www.pafi.hu
Megyei Hírlap
BEOL
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 3
· Legújabb tag: gygy
Képek