Telekgerendás
Ifjúsági Centrum és Közösségi TérJátszótérVasútállomásMillecentenáriumi emlékligetRepülőtérOrvosi rendelőSzökőkút Művelődési HázHelyi általános iskolaEgészségházHétszínvirág Óvoda és BölcsődeSzlovák tájházHelyi piacLélekharangEvangélikus templomMűfüves pályaÖnkormányzati hivatal
Akadálymentes weboldal
Kezdőlap
Választási információk]
Közérdekű adatok]
Önkormányzat]
Önkormányzati hivatal
Szlovák Önkormányzat
Közintézmények[
Civil szervezetek]
Dokumentumtár
E-ügyintézés
Információk]
Teleki Hírmondó
Képgaléria
Írjon nekünk
Keresés
Eladó ingatlanok községünkben
Telekgerendás Község Önkormányzata
5675. Telekgerendás, Dózsa György u. 13.
Tel.: 06-66-482-147
Fax: 06-66-482-122
E-mail: info@telekgerendas.hu

Aktuális pályázatok:
Összes pályázat

Alapszolgáltatási központ

Elérhetőség:

Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ
Telekgerendási Idősek Klubja

5675. Telekgerendás Dózsa u. 11.
Tel.: +36-66-482-385
Hétfő: 8:00 - 16:00
Kedd: 8:00 - 16:00
Szerda: 8:00 - 16:00
Csütörtök: 8:00 - 16:00
Péntek: 8:00 - 16:00
Telekgerendás községben 1991 óta működik szociális alapellátás, akkor még Öregek Napközi Otthona néven ismerték, később Gondozási Központ, majd Alapszolgáltatási Központtá alakult az intézmény, jelenleg a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ keretein belül működik,mint személyes gondoskodást nyújtó, nappali ellátást biztosító intézmény. A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a szociális területen több évtizedes múltra tekint vissza.
Az intézmény a település központjában a polgármesteri hivatal, orvosi rendelő, boltok, templom, emlékpark szomszédságában helyezkedik el. Könnyen megközelíthető. Tágas ebédlő, barátságosan berendezett klubszoba, akadálymentesített helységek állnak az idősek rendelkezésére.

Intézményünk nyitott, bárki felkeresheti.

Az intézmény alap tevékenységei, amelyek igénybe vehetők:
  • étkeztetés
  • házi segítségnyújtás
  • nappali ellátás
Az intézmény által nyújtott szolgáltatásokat az alábbiakban mutatjuk be.

Étkeztetés

Napi egyszeri meleg ételt nyújtunk azoknak, akik önmaguk számára ezt nem képesek biztosítani életkoruk, betegségük, szociális helyzetük miatt.
Az étkeztetés gyakran igényelt ellátás. Igény szerint az étel helyben is elfogyasztható az Idősek Klubja ebédlőjében vagy ételhordóban el is vihetik illetve indokolt esetben házhoz szállítjuk.

Házi segítségnyújtás

A házi segítségnyújtás igen népszerű gondozási forma a településen. Az igénybevevő szükségleteinek megfelelően biztosítják az ellátott háztartásában az önálló életvitel fenntartását.
Házi segítségnyújtás keretein belül gondoskodunk azokról a személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képesek.
A gondozás az egyéni szükségleteket figyelembe véve történik. Segítséget nyújtunk: személyi higiénia biztosításában, egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásban, szociális ügyintézésben, hivatalos ügyek intézésében, bevásárlásban.

Az ellátás térítésmentes.

Idősek klubja

Az otthonukban élők részére biztosít nappali ellátást, étkezést,napközbeni tartózkodást,és lehetőség nyílik igény szerint szabadidős programokon való részvételre is.
Arra törekszünk, hogy az idősek jól érezzék magukat, mindennapjaikat szebbé tegyük és hozzájáruljunk a tartalmas időskor megéléséhez.
Fontosnak tartjuk , hogy bizalommal, örömmel merjenek betérni és visszatérni az idősek , akik egyedül érzik magukat, társaságra vagy segítségre tartanak igényt. Az ellátási forma nyitott, tehát lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ellátást igénybe nem vevők is információt, tanácsadást, segítséget kérjenek.

Amennyiben a felsorolt szolgáltatások közül bármelyik felkeltette érdeklődését, kérjük személyesen vagy telefonon keressen meg bennünket. Munkatársainkkal együtt várjuk érdeklődésüket, jelentkezésüket!

© 2024 - telekegerendas.hu
Az aktuális oldalt: 649 alkalommal töltötték le